4/13/2011

How to cock Thai Green Curry.....

How to cock Thai Green Curry.....

Answer below!...

The list of ingredients green curry paste : The item underlined is essential of making curry
• พริกไทยเม็ด 5 เม็ด / Pepper 5 pieces
• พริกขี้หนูสีเขียวเม็ดใหญ่ 15 เม็ด / Green chili 15 pieces
• เกลือป่น 1 ช้อนชา / Salt 0.2 spoon
• ตะไคร้ซอย 1 ช้อนโต๊ะ / Lemon grass (split) 1 spoon
• กระเทียม 9 กลีบ / Garlic 9 lobes
• หอมแดงซอย 3 หัว / Shallots 3 lobes
• กะปิ 1 ช้อนชา / Shrimp paste 0.1 spoon
• ลูกผักชีคั่ว 1 ช้อนโต๊ะ / Roasted coriander seeds 1 spoon
• ยี่หร่าคั่ว 1 ช้อนชา / Caraway 0.2 spoon
• ข่าแก่หั่นละเอียด 1 ช้อนชา / Galangal oil 0.2 spoon
• ผิวมะกรูดหั่นละเอียด ½ ช้อนชา / Lime surface 0.1 spoon
• รากผักชีหั่น 1 ช้อนชา / Coriander root 0.2 spoon

The list of ingredients : Thai Green Chicken Curry
• 1-2 tablespoons of vegetable oil
• 1 tablespoon of soft dark brown sugar
• 500g/1lb boneless chicken
• 1 eggplant if you don’t have it you can use string bean
• 400ml coconut milk or fresh milk
• fish sauce or soya sauce
• coriander
• 2 tablespoons of green curry paste


How to cook
1. Heat the oil in a pan or pot.

2. Add the green curry paste and sugar and cook over a fairly high heat for about a minute

3. Reduce the heat slightly and stir in the chicken pieces

4. Add the coconut milk, fish sauce or soy sauce and bring to a simmer, cooking for 25-30 minutes until thickened slightly.

5. Check for seasoning, adding more fish sauce or soy sauce if needed.

6. Serve with Thai jasmine rice.























How to cock by youtube link below

http://www.youtube.com/watch?v=7HqcHioDCMw

No comments:

Post a Comment